Thuis

Geschiedenis

Cultuur

Natuur

Dieren

Vervoer

Toerisme
Jij bent vast en zeker wel eens op vakantie geweest. Maar ben je ook wel eens naar de Waddeneilanden geweest? Een reden waarom veel mensen daarheen gaan is omdat er veel zee en strand is. Alleen aan zee en op het strand is al veel te zien en veel te doen. Wat dacht je van zwemmen in de zee en vliegeren aan het strand? Ieder jaar weer komen mensen uit heel Nederland naar de Waddeneilanden toe om vakantie te vieren. Maar ook bij de buitenlanders zijn de Wadden erg populair.  

Het toerisme op de waddeneilanden is nog niet zo heel erg oud. Tussen 1900 en 1950 begon het toerisme op gang te komen. De belangrijkste reden daarvoor was dat men in 1948 voor het eerst belangstelling begon te krijgen voor het baden in zee. Hiermee kwamen de eerste badgasten.

In 1960 nam het toerisme erg toe en men heeft toen bijvoorbeeld op Texel vastgelegd dat het aantal slaapplaatsen niet meer mag worden dan 47.000 en op Ameland niet meer dan 29.000.

Sinds 1975 zijn er steeds meer vakantiehuisjes en kampeerplaatsen bijgekomen en zijn de veerponten aangepast aan de grotere stroom toeristen om de wachttijden te beperken. De mensen gaan naar de Waddeneilanden om lekker te fietsen, te wandelen of om fijn naar de zee te gaan.

 
Maak een kijkkaart! Maak een rekenkaart!