Thuis

Geschiedenis

Cultuur

Natuur

Dieren

Vervoer

Bewoners

Elk land heeft zijn eigen bewoners. Zelfs elke plaats heeft zijn eigen bewoners. Een bewoner is iemand die in die plaats woont. Jij bent een bewoner van Nederland maar misschien ben je ook bewoner geweest van een ander land.

Ook op de Waddeneilanden wonen mensen. Het bijzondere is dat deze mensen op een eiland wonen. Voordat wij op de Waddeneilanden zijn moeten we eerst met de boot. Gelukkig hoeven de bewoners van de Waddeneilanden niet voor elk klein ding met de boot. Op de Waddeneilanden zijn namelijk gewoon winkels.

De kinderen hoeven ook niet met de boot naar school. Op de Waddeneilanden zijn namelijk gewoon scholen voor de kinderen die er wonen. Ze hebben zelfs scholen voor het voortgezet onderwijs daar. Het wonen op een eiland is dus best leuk, je hebt het strand dichtbij, de zee dichtbij en je hebt alles bij de hand.

De bewoners van de Waddeneilanden beoefenen ook allemaal verschillende beroepen. Het verschil met de meeste andere provincies is dat er veel mensen werken in de visserij en scheepvaart. Dit komt doordat de eilanden aan alle kanten omringd worden door water.
 
Maak een muziekkaart! Maak een taalkaart!